Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس اصفهان-معصومه فصاحت؛ مرضیه علی‌عسگری: روزگاری آب در آن حکم‌فرمایی می‌کرد و بهشت گردشگران بود اما این روزها کم‌فروغ شده است و آن چنان دچار عطش تشنگی شده که جای چشمه‌ها و رودخانه‌های خروشانش را کویر گرفته است، گویا هیچ‌گاه به سرزمین چشمه و گردشگری و سرچشمه رودخانه زاینده‌رود مشهور نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم‌آبی زخم عمیقی از خود بر جای گذاشته است؛ به گونه‌ای که این وضعیت ناراحت‌کننده چندسالی است بر زندگی ساکنان منطقه فریدن شامل شهرستان‌های فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بوئین‌میاندشت حاکم شده و وعده‌های مکرر مسؤولان برای تأمین آب شرب موجب شد که امروز آب را به وسیله تانکرهایی حمل کنند که فقط مصرف چند روزشان را جوابگو است.

در جدیدترین مشکلی که برای ساکنان این مناطق ایجاد شده است ۱۸ روستا در شهرستان بوئین‌میاندشت به دلیل کم‌آبی دچار عدم تأمین آب شرب شده‌اند.

کم‌آبی زندگی را برایمان سخت کرده است

محمد صدیق از اهالی روستای دره‌حوض بخش کرچمبو در شهرستان بوئین‌میاندشت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: اهالی روستا با کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنند و دریغ از یک دوش حمام گرم که به سختی آب آن ذخیره می‌شود.

وی می‌افزاید: اهالی روستا به صورت خودجوش آبرسانی سیار انجام می‌دهند؛ باید هر روز منتظر تانکر آبرسانی باشیم تا بتوانیم آب مورد نیاز دو سه روز را ذخیره کنیم و همین زندگی را برای برایمان سخت کرده است.

این وضعیت کم‌آبی را تاکنون تجربه نکردم

یکی از اهالی روستای بلطاق می‌گوید: ۸۰ سال سن دارم اما یاد ندارم که روستاهای این بخش با این وضع کم‌آبی مواجه شده باشند، در مواقع کم‌آبی آب از چشمه می‌آوردیم که آن‌ها هم خشک شدند و این بحران کم‌آبی موجب مهاجرت مردم به شهرها شده است.

دوست‌محمدی می‌افزاید: تنها راه تأمین آب پایدار بخش کرچمبو احداث سد بلطاق است که ۱۵ سال قبل مصوب و سال ۹۱ کلنگ‌زنی شد اما هنوز عملیات آن اجرا نشده است.

وی می‌گوید: سد بلطاق پروژه ملی شده است، اما هیچ اقدامی برای ساخت آن انجام نمی‌دهند، اگر مجوز ساخت صادر شود مردم بلطاق ظرف سه ماه آب‌بند می‌زنند تا حداقل برای تابستان نجات‌بخش جمعیت ۵ هزار نفری بخش کرچمبو شود و لب تر کنند و زندگی خود را سر و سامان دهند.

 آبرسانی سیار مسکن موقتی  است برای مشکلات آب روستائیان کرچمبو

 جواد نادی در گفت‌‌وگو با خبرنگار فارس در رابطه با بحران آب در این منطقه می‌گوید: ۱۸ روستای بخش کرچمبو با کمبود آب دست و پنجه نرم می‌کنند و آبرسانی سیار برای ۱۲۰۰ خانوار این روستاها در حال انجام است. 

بخشدار بخش کرچمبو می‌افزاید: منابع تأمین آب شرب این روستاها رودخانه بالادست بخش کرچمبو و چاه‌های آب است که به دنبال کاهش بارندگی‌ها خشک شده و مشکلات و چالش‌ها چند برابر شده است.

وی تصریح می‌کند: ۳ سال است که پدیده خشکسالی و کاهش بارندگی در زمستان و بهار بخش کرچمبو را با تنش آبی و نوعی بحران جدی روبه‌رو کرده است که به تدریج نمود آن را در زندگی و شرایط اجتماعی مردم به نظاره نشستیم.

بخشدار بخش کرچمبو ‌ادامه می‌دهد:  تنها راه نجات بحران آب در بخش کرچمبو احداث سد بلطاق است، چرا که اجرای این پروژه موجب ذخیره‌سازی آب در پشت سد می‌شود و در فصل کشت و کار کشاورزان بحران آب شرب و آبرسانی سیار نداریم.

نادی می‌گوید: روستاهای این بخش در حال تخلیه شدن در اثر کم‌آبی است و عطش تشنگی با کار آبرسانی حل‌شدنی نیست و به مانند مسکن است، از مسؤولان ارشد آبفای استان و کشور درخواست اعتبار ساخت سد را داریم چون در صورت تخصیص اعتبار ظرف یک سال ساخته می‌شود.

احداث سد بلطاق تنها راه نجات‌بخش کرچمبو است

محمدرضا توسلی در این رابطه می‌گوید: در بخش کرچمبو کاهش بارندگی در فصل زمستان و بهار موجب افت آب‌های زیرزمینی و کاهش دبی آب برخی چاه‌های کشاورزی شده است.

فرماندار شهرستان بوئین‌میاندشت می‌افزاید: دو ماه است که شدت تنش آبی به مرز بحران رسیده است و روزانه با ۵ دستگاه تانکر از محل سد آغچه و چاه‌های موجود در شهرستان آب بخش کشاورزی و شرب این ۱۶ روستا تأمین می‌شود.

وی می‌گوید: با توجه به کاهش بارندگی‌ها، تنها راه تأمین آب شرب ساخت سد بلطاق است که در غیر این صورت مردم با وضعیت بدتری روبرو خواهند شد، امسال نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی برای احداث این پروژه ۵ میلیارد تومان بودجه جذب کرده است.

توسلی ادامه می‌دهد: طرح آبرسانی برای ۴ شهرستان فریدن، فریدونشهر و بوئین‌میاندشت و چادگان از محل چشمه لنگان به میزان ۶ میلیون مترمکعب در سال در نظر گرفته شده ‌و کار مطالعاتی آن نیز در حال انجام است، نماینده شهرستان در مجلس ۱۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه جذب کرده اما مستلزم تأمین اعتبار است.

فرماندار بوئین‌میاندشت با بیان اینکه ۳۵ سال است که نیترات در چاه‌های آب روستای قائم‌آباد وجود دارد و این به یک معضل تبدیل شده است، چرا که با قرار دادن تانکر در محله‌های مختلف، روستاییان آب شرب ذخیره می‌کنند، می‌افزاید: کار مطالعاتی روی خاک این روستا نشان داد وجود نیترات به دلیل استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی بوده است و امکان حفر چاه آب وجود ندارد.

وی با بیان اینکه چاه‌های آب روستای داشکسن نیز به نیترات آلوده شده است، افزود: در راستای بهبود کیفیت آب دستگاه تصفیه‌کننده بی‌فایده و هزینه‌بردار  بود که در سال جاری با خط انتقال آب بوئین‌میاندشت از محل روستای ازونبلاغ مشکل آب شرب این روستا مرتفع شد.

توزیع روزانه ۲۰۰ هزار لیتر آب به بخش کرچمبو

داود باتوانی نیز در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار می‌کند: از ۱۵ تیر ماه امسال تاکنون به دلیل بحران آب در روستاهای بخش کرچمبو به صورت روزانه ۲۰۰ هزار لیتر آبرسانی با صرف اعتبار ۱۰ میلیارد تومان در حال انجام است.

رئیس آبفای بوئین‌میاندشت تصریح کرد: یک ماه قبل آب در رودخانه روستای بلطاق جاری شده است اما چون کشاورزان در مسیر رودخانه از این آب استفاده می‌کنند مانع رسیدن آب به چاه‌های آب روستاها می‌شوند؛ سد بلطاق در ردیف اعتبار ملی گرفته است و تسریع در اجرای پروژه مستلزم تأمین اعتبار است.

سراغ مدیر اول بحران استان می‌رویم، شیشه‌فروش مناطق مختلف استان را مثل کف دستش می‌شناسد و سال‌های طولانی است که مدیریت بحران استان اصفهان بر عهده اوست.

۳۲۶ روستای استان اصفهان با تانکر آبرسانی می‌شود

منصور شیشه‌فروش با اشاره به بحران کمبود آب در استان اصفهان عنوان می‌کند: ۳۲۶ روستای استان اصفهان با تانکر آبرسانی می‌شود و همچنان افزایش دما تا پایان شهریور ماه همچنان ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه سازمان آب و فاضلاب سال گذشته ۳۰۰ کیلومتر اجرای طرح‌های بازسازی شبکه‌های آب را انجام داده است، افزود: ۳۸۰ روستا و ۵۷ شهر در استان اصفهان طی ۳ ماه گذشته کم‌آبی را تجربه کردند و بیشتر آن‌ها بی‌آب بوده‌اند و دچار تنش آبی شده‌اند.

وی با بیان اینکه در اول تابستان ستادی با عنوان مدیریت تنش‌ آبی در استان تشکیل شد، گفت: بررسی‌های لازم برای تأمین، توزیع و مصرف بهینه آب انجام شده است، ۴.۳ متر مکعب آب برای اداره این ۵۷ شهر و ۳۸۰ روستا کم است و ضرورت دارد وزارت نیرو در راستای طرح‌های تأمین آب اقدام کند.

شیشه‌فروش بیان کرد: شرکت آب و فاضلاب در پاییز و زمستان با اجرای طرح‌هایی در شبکه‌های توزیع و انجام مانیتورینگ شبکه‌ها و هوشمندسازی در این زمینه اقدام کرده است، آب منطقه‌ای باید در زمینه نظارت و کنترل در برداشت‌های بالادست و تسریع و تکمیل بهره‌برداری و تأمین آب شرب اصفهان پیگیری و اقدام کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عنوان کرد: تدوین برنامه مصرف بهینه آب و عبور از بحران فعلی آب و اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده، رفع نشت و اصلاح شبکه‌های آب محلی با هدف توزیع آب را شرکت آب و فاضلاب پیگیری می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه آب شرب به صورت دائم از لحاظ کیفی بررسی می‌شود و اکنون آب شرب سالم است و مشکلی ندارد، ادامه داد: استفاده از ظرفیت بسیج و تشکل‌های مردم‌نهاد در جهت فرهنگ‌سازی آحاد مردم جامعه، استفاده از روش‌هایی برای مصرف بهینه آب مانند سایه‌بان کولر و شیرهای پدالی از اقدامات مهمی است که باید پیگیری شود، اکنون آب شرب از فضای سبز در تمام مناطق استان جدا بوده و پیگیری‌های خوبی در این زمینه شده است.

شیشه‌فروش ادامه داد: یکی از درخواست‌های ویژه استان از وزارت نیرو آن است که اصفهان بحرانی‌ترین و پیچیده‌ترین شرایط خشکسالی و کمبود آب را دارد و باید برنامه‌ریزی هدفمند و سریع برای تأمین آب حوضه زاینده‌رود اجرا شود، در تابستان، پاییز زودرس داشتیم و برگ درختان زرد شد و در حال حاضر ۲۰ هزار هکتار باغات استان در معرض تنش آبی به سر می‌برند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: اصفهان ۲.۵ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین علوفه و آب برای مناطق زیست‌محیطی اختصاص داد، تشدید شرایط گرد و غبار ناشی از شرایط خشکی رودخانه است.

وی با بیان اینکه اصفهان ۴۵ روز هوای ناسالم در تابستان را به علت گرد و غبار تجربه کرد، خاطرنشان کرد: فعال شدن کانون‌های گرد و غبار، تشدید فرونشست زمین، کم‌آبی و خشکی فضای سبز در نوار زاینده‌رود اتفاق افتاده است، این فضای سبز میراث طبیعی برای استان است و ضرورت دارد وزارت نیرو برای نجات و احیای زاینده‌رود اقدام جدی انجام دهد.

شیشه‌فروش تصریح کرد: خشک شدن چشمه‌ها به دلایل بارگذاری‌های بیش از حد بر روی رودخانه زاینده‌رود، برداشت‌های غیرمجاز، گرمی هوا، افزایش ۲ تا ۳ درجه‌ای دما در مناطق غرب و عدم بارش است که سبب خشکی منابع، چشمه‌ها و چاه‌ها شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در حال حاضر ۱۹ درصد سد زاینده‌رود آب دارد و ۶۸ درصد حجم سد نسبت به بلندمدت کاهش داشته است، منابع سدهای دیگر استان در مناطق سمیرم، خوانسار و تیران و کرون بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش حجم نسبت به بلندمدت داشته است و این اتفاقات باعث خشک شدن چشمه‌ها شده است. 

وی با اشاره به خارج شدن آب چشمه‌های فریدون‌شهر و سمیرم از استان خاطرنشان کرد: یکی از درخواست‌های اصفهان این است که وزارت نیرو برنامه‌ریزی کند و به خود استان برای تأمین آب این مناطق که با بحران آب روبه رو هستند، مجوز دهد.

به نظر می‌رسد مشکل کمبود آب در استان اصفهان فقط در مناطق خشک یا نیمه‌خشک استان نیست بلکه حتی در سرشاخه‌های زاینده‌رود که در زمستان با بارش خوب برف و باران مواجه هستند و محل تأمین آب برای فصول بعدی است برای تأمین ابتدایی‌ترین نیاز یعنی آب شرب با مشکل مواجه هستند که در خبرگزاری فارس قبلاً به برخی از مشکلات این مناطق پرداخته شده است. (بیشتر بخوانید).

حال با استقرار دولت مردمی و امیدواری مردم برای حل مشکلات تلاش برای حل مسأله آب استان اصفهان مهمترین موضوعی است که مردم و مسؤولان اصفهان یک صدا آن را از دولت سیزدهم مطالبه می‌کنند که باید رئیس جمهور و وزرای مربوطه برای حل آن چاره‌اندیشی کنند.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ح/

منبع: فارس

کلیدواژه: آب سد حکم روستا کم آبی بحران آب سرچشمه های زاینده رود چادگان فریدن فریدونشهر بوئین میاندشت اصفهان آبرسانی با تانکر مدیریت بحران سد بلطاق مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بوئین میاندشت میلیارد تومان کاهش بارندگی آبرسانی سیار استان اصفهان تأمین آب شرب اهالی روستا وزارت نیرو زاینده رود برای تأمین چاه های آب شیشه فروش بحران آب کمبود آب سد بلطاق تنها راه شبکه ها چشمه ها تنش آبی چاه ها کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۴۱۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: از پنجشنبه تا شنبه (۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت) شرایط جوی برای فعالیت‌های مرتبط با کوهستان اعم از کوهنوردی، دره‌نوردی و ... نامساعد و با انواع مخاطره‌ها همراه است بنابراین از صعود به ارتفاعات و تردد در مسیر رودخانه‌ها و دره‌ها اجتناب شود.   صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: طی روزهای پنجشنبه تا شنبه (۱۳ تا ١٥ اردیبهشت) فعالیت سامانه بارشی قوی در بیشتر مناطق کوهستانی کشور پیش‌بینی می‌شود که منجر به صدور هشدار نارنجی برای بیش از ٢٠ استان کشور و صدور هشدار قرمز برای بارش پنجشنبه در زاگرس جنوبی به‌ویژه ارتفاعات استان کهگیلویه و بویراحمد شده است.   وی اضافه کرد: طی چهارشنبه و به ویژه پنجشنبه (۱۲ و ۱۳ اردیبهشت) فعالیت موج بارشی قوی در نیمه غربی کشور، بخش‌های جنوب غربی، زاگرس مرکزی و جنوبی و به‌تدریج گسترش به مناطق مرکزی و شرقی کشور موجب بارش‌های رگباری شدید، تندباد، رگبار و رعدوبرق و بارش تگرگ می‌شود. شدت بارش‌ها طی پنجشنبه در زاگرس جنوبی به‌ویژه ارتفاعات کهگلیویه و بویر احمد موجب جاری شدن سیلاب‌های شدید و طغیان رودخانه‌ها و رانش و لغزش و ریزش سنگ می‌شود.   رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: طی جمعه و شنبه شاخه شمالی این موج بارشی، موجب وقوع رگبارهای شدید همراه با رعدوبرق و تگرگ در ارتفاعات غرب، شمال غرب، پهنه کوهستانی البرز و مناطق شمال شرق کشور می‌شود. در قله‌ها و خط الرأس‌های مرتفع با توجه به برودت هوا شرایط برای بارش برف و احتمال وقوع بهمن مساعد است.   وی درباره وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران طی روزهای پایانی هفته گفت: طی پنجشنبه افزایش ابر و مه آلود شدن، افزایش سرعت باد و در بعضی ساعت‌ها وقوع رگبار و رعدوبرق و تگرگ و طی جمعه و شنبه آسمان ابری و مه آلود، به تناوب رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید و در قله‌های مرتفع بارش برف پیش‌بینی می‌شود.   ضیاییان در پایان اظهارکرد: از پنجشنبه تا شنبه، شرایط جوی برای فعالیت‌های مرتبط با کوهستان اعم از کوهنوردی، دره‌نوردی، اسکی، پروازهای تفریحی نامساعد و با انواع مخاطره‌ها از جمله مه آلودشدن و کاهش دید، خطر اصابت صاعقه، درگیرشدن با بارش‌های سیل آسا، تگرگ، تندباد و در مناطق مستعد بارش برف و بهمن همراه است بنابراین از صعود به ارتفاعات و تردد در مسیر رودخانه‌ها و دره‌ها اجتناب شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی در مازندران
  • بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی
  • هشدار هواشناسی: بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • بارش شدید برف و باران در بیشتر مناطق کوهستانی/ از کوهنوردی بپرهیزید
  • اردیبهشت زمان سفر سرزمین لاله های سر به زیر
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • نگاهی به طبیعت بهاری دریاچه سد آغچه در بوئین میاندشت + فیلم
  • کابینه نتانیاهو هزینه زیادی را به ما تحمیل کرد/ طبقه متوسط در حال نابودی
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در اصفهان / احتمال وقوع آب‌گرفتگی و سیلاب در مناطق مختلف استان
  • جلوه گری دریاچه سد حنا در شهر هزار چشمه + فیلم