Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@15:58:02 GMT

دبه کردن زودهنگام دموکرات‌ها

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۷۳۵۴۷

دبه کردن زودهنگام دموکرات‌ها

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، وندی شرمن مذاکره‌کننده ارشد دولت باراک اوباما در مذاکرات هسته‌ای که از منتقدان همیشگی اقدامات ترامپ در خصوص برجام بوده است، در خصوص بازگشت واشنگتن به این توافق می‌گوید: «مسیر دولت بایدن برای بازگشت به توافق هسته‌ای و مذاکره با ایران با وجود اقداماتی که دولت ترامپ علیه این توافق و ایران انجام داده است، مسیری دشوار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هر حال، باید بپذیریم که ما الان در سال ۲۰۱۶ میلادی نیستیم و در سال ۲۰۲۰ و تقریبا ۲۰۲۱ قرار داریم!»

رمزگشایی از اظهارات وندی شرمن چندان دشوار به نظر نمی‌رسد! او در سخنانش بر روی دو مؤلفه به صورت همزمان تأکید کرده است، این‌که به لحاظ حقوقی پروسه بازگشت بایدن به برجام دشوار است و از سوی دیگر دموکرات‌ها دیگر تمرکزی بر روی نسخه اصلی برجام نداشته و به کسب امتیازات بیشتر از ایران می‌اندیشند!

این اظهارات شرمن در حالی بیان می‌شود که قبل از او نیز دیگر مشاوران و دیپلمات‌های دولت اوباما (که در انعقاد برجام دخیل بوده اند) تأکید داشتند که در صورت پیروزی بایدن در انتخابات، «بازگشت به برجام» را باید به «کسب امتیازات بیشتر از ایران» و «انجام مذاکرات همه جانبه با تهران» بر سر موضوعات موشکی، منطقه‌ای و … منوط کرد.

نکته دیگر این‌که شرمن در ادامه اظهاراتش، تأکید دارد که واشنگتن باید این مسیر را با همراهی شرکای اروپایی خود (آلمان، انگلیس و فرانسه) پیش ببرد. جالب است بدانیم «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز هفته گذشته تأکید کرد که باید به فکر بسط توافق هسته‌ای و گنجاندن تعهدات بیشتر (برای ایران) در آن بود. به عبارت بهتر، واشنگتن و تروئیکای اروپایی قصد دارند «پوسته برجام» را باقی گذاشته و محتوای آن را تغییر دهند، به گونه‌ای که این توافق بتواند به سندی همه جانبه برای «مهار حداکثری ایران قدرتمند» تبدیل شود.

نباید فراموش کرد که این «مهار حداکثری» استراتژی مشترک دو حزب سنتی آمریکا در قبال کشورمان محسوب می‌شود. ترامپ قائل است که باید اجزا و مؤلفه‌های این استراتژی بازدارنده همه جانبه در چارچوب «اعمال فشار حداکثری» علیه ایران چیده شود و بایدن معتقد است باید بر روی «اعمال فشار هوشمندانه» علیه کشورمان متمرکز شد.

بیشتر بخوانید

با ورود بایدن به کاخ سفید رژیم تحریم‌های ترامپ علیه ایران فرو می‌پاشد؟

در هر حال، اظهارات شرمن، نقطه آشکار ساز «دبه جدید دموکرات‌ها» در قبال توافق هسته‌ای محسوب می‌شود! آن هم در حالی که مذاکره‌ای میان ایران و آمریکا صورت نگرفته و بایدن نیز اساسا در کاخ سفید مستقر نشده است! دموکرات‌ها در آینده‌ای نزدیک نیز دو مؤلفه «سخت بودن بازگشت به برجام» و «تغییر شرایط زمانی نسبت به زمان انعقاد برجام» را به کرات مورد استناد قرار خواهند داد.

این همان روش سنتی و همیشگی حزب دموکرات آمریکا محسوب می‌شود. در جریان برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و اعضای ۱+۵ در ژنو و وین (در بین سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵) نیز جان کری و شرمن مدام تأکید داشتند که دستان آن‌ها و دولت اوباما برای تعلیق تحریم‌های ایران تا حدود زیادی بسته است!

جالب است بدانیم پس از انعقاد برجام، وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری آمریکا در اقدامی کاملا قابل پیش بینی، از شرکت‌ها و مؤسسات اعتباری در دنیا خواستند تا در عین رفع تحریم‌ها علیه ایران، مراقب ریسک سرمایه‌گذاری در کشورمان باشند! موضوعی که سبب شد بسیاری از کمپانی‌های کوچک و متوسط از سرمایه‌گذاری در ایران اجتناب کنند!

شرمن درست می‌گوید! اکنون اوضاع با سال ۲۰۱۶ میلادی متفاوت است! امروز ملت ایران بیشتر از آن زمان نسبت به ماهیت وی و دیگر دموکرات‌هایی که در ظاهر شعار دروغین تعامل با ایران را سر می‌دهند، آگاه هستند!

منبع:روزنامه رسالت

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بازگشت به برجام جو بایدن دموکرات ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۷۳۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان اظهار داشت برای دولت جو بایدن درباره چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه وجود داشت. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت برای دولت بایدن درباره مواجهه با توافقنامه دوحه سه گزینه، عدم اصرار بر مشروط بودن توافق و تاکید به عقب نشینی و مبارزه با تروریسم، خروج از توافق و سرانجام پذیرش مشروط توافقنامه دوحه، وجود داشت.

وی افزود رئیس جمهور بایدن گزینه خروج مشروط نیروها از افغانستان را انتخاب نکرد در حالی که گزینه پذیرش مشروط توافق دوحه را توصیه کرده بودم.

خلیلزاد ادامه داد «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا هم نظر من را توصیه کرده بود اما افراد دیگری در دولت واشنگتن با این استدلال که طالبان حملات‌ خود را علیه نظامیان آمریکایی از سر می‌گیرند از پذیرش توصیه ما خودداری کردند.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان خاطرنشان کرد نخستین گام‌ها به سوی گفتگو درباره توافق با طالبان در دولت اوباما برداشته شده بود.

خلیلزاد: آمریکا امید به پیروزی برابر طالبان را از دست داده بودموافقت «بلینکن» با ارائه اسناد بررسی خروج نظامی آمریکا از افغانستان به کنگره خلیلزاد: خروج نظامیان آمریکایی دلیل تشدید جنگ در افغانستان نیست

خلیلزاد اظهار داشت کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا روند کامل عقب‌نشینی نظامی در سال 2021 را هدایت می‌کردند و در ماه آگست که خروج مرگبار اتفاق افتاد، تصمیم مهم درباره تعامل با طالبان از سوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن گرفته می‌شد.

وی خاطرنشان کرد دولت اشرف غنی با اصل آزادی زندانیان مخالف نبود بلکه با تعداد زیاد آن مخالف بود.

نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان با اشاره به تاثیر خروج نظامی آمریکا تصریح کرد این روند تاثیر روانی داشت و بر موازنه قدرت برای دولت اشرف غنی تاثیر منفی گذاشت.

خلیلزاد درباره برنامه‌ریزی احتمالی وزارت خارجه آمریکا در افغانستان هم گفت که این وزارتخانه فاقد هرگونه برنامه‌ریزی بود.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • آکسیوس: توافق حماس و اسرائیل تنها امید بایدن است
  • ویدیوی لو رفته جو بایدن؛ توافق قریب الوقوع با ایران؟!
  • فیلم لو رفته از بایدن درباره احتمال توافق با ایران؛ پای ترامپ وسط است؟
  • بایدن: آمریکا، مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد
  • بایدن: آمریکا٬ مصر و قطر درباره توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس غزه همکاری خواهند کرد